Historiaa ja tulevaisuutta

Tilitoimistoni jatkaa isäni KTM Markku Immosen vuonna 1976 aloittamaa toimintaa Turussa. Toimimme pitkään Turussa Aninkaistenkadulla. Vuoden 2013 alussa avasimme toisen toimipisteen Raisioon, osoitteeseen Tasalanaukio 7, joka on nykyinen sijaintimme.
Olen ollut mukana tässä perheyrityksessä jo 80-luvulta saakka. Valmistuin 1992 kauppatieteen maisteriksi / laskentaekonomiksi (peräti kolmannen polven ) ja olen toiminut tilitoimiston toimitusjohtajana vuodesta 1994. Vuonna 2000 suoritin KLT-tutkinnon, joka on Taloushallintoliiton järjestämä laskenta-ammattilaisille tarkoitettu asiantuntijatutkinto.
Tilitoimisto Johanna Immonen Oy on perustettu vuonna 2006.
Vuonna 2019 aloitimme sukupolvenvaihdoksen poikani Joonas Sinkkosen kanssa ja muutimme yrityksen nimeksi Tilitoimisto Immonen & Sinkkonen Oy.
Poikani Jaakko Laakso tuli mukaan sukupolvenvaihdokseen vuonna 2022. Tässä vaiheessa emme enää halunneet pidentää tilitoimiston nimeä, vaan muutimme sen Tilitoimisto Nestori Oy:ksi.


Tarkoitukseni on jatkaa suunnitelmiemme mukaan vuoden 2031 loppuun ja siinä vaiheessa luopua omistuksestani kokonaan poikieni hyväksi. Toki konsultoin tarvittaessa.
Katsotaan kuinka käy!


Johanna Immonen


artikkelin_kuva

Isän ja tyttären juttu

Artikkeli Raisionseutu -lehdessä 17.6.2014
Kirjoittaja: Timo Koskensalo

Raisiolainen Markku Immonen valmistelee sukupolvenvaihdosta yrityksessään. Heinäkuussa ohjakset ottaa tytär Johanna Immonen. Markku virnistää olevansa vahinkoammatissa.

– Pääsin aikanaan Turun kauppakorkeaan huonoimmilla mahdollisilla pisteillä.

Vielä sen jälkeenkin miehellä on ollut onnea.

Professori Markku Nurminen kannusti kaimaansa syventymään tietokoneisiin ja -verkkoihin, jotka olivat 70-luvulla lähinnä armeijan heiniä.

Opiskelija Immonen oivalsi, että markkinoille tulevat mikrotietokoneet voisivat hoitaa laskentaa. Hän saisi keskittyä yrittäjyyteen ja asiakkaiden konsultointiin.

Markku perusti kesällä 1976 tilitoimiston Turun Matkahuollon kupeelle. Perheessä venytettiin penniä.

– Kaiken kukkuraksi joku varasti kauppakorkean pihalta Jopon, meidän ainoan kulkupelimme, Johanna Immonen huokaa.

Niukkuudesta huolimatta Markku repäisi oikein kunnolla.

Hän osti 32 000 markan lainalla Apple 2 -mikrotietokoneen. Makuuhuoneen seinät täyttyivät koodiliuskoista, kun perheen pää teki kirjanpito-ohjelmaa.

Tietoverkkojen tutkiminen sai jäädä. Gradunsa Markku tekaisi laskentatoimesta.

Vuodesta 2006 Markku on vetänyt tilitoimistoa Raision Tasalassa ja Johannalla on ollut toimisto Turussa Aninkaistenmäessä.

Kiehtovinta heidän mielestään on, mitä luvut kertovat yrityksistä.

– Tässä saa olla ulkopuolinen tarkkailija ja miettiä asioita rauhassa, Markku selittää.

Isä sekä tytär kunnioittavat yrittäjiä. He uskovat amerikkalaiseen unelmaan. Joku voi yhtäkkiä rikastua.

Keväällä opiskelija pyysi Johannalta apua, kun nettiyritys poiki valtavia summia.

– Tuollainen tilanne on innostava ja mahtava.

Siitä isä ja tytär ovat yhtä mieltä, ettei menestys riipu aina koulutuksesta. Kummallakin on asiakkaina autotallista lähteneitä yrittäjiä, joilla pyyhkii hyvin.

Esikuviaan tilitoimistoyrittäjät eivät kauaa mieti.

Markku ihailee isäänsä Markki Immosta, joka oli paperitehtaan talouspäällíkkö. Hän ja vaimonsa Aura olivat ekonomeja Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Johanna hämmästelee isoäitinsä muistia ja terävää älyä. Markku ja Johanna tuumivat, että kyvyt periytyivät Johannan sisko Pauliina Ilmoselle. Hän halusi näyttelijäksi, mutta päätyi Aalto yliopiston apulaisprofessoriksi matematiikan ja systeemianalyysin laitokselle.